IZOLATII CU FIBRE DE CELULOZA
stacks_image_899BEE05-4FFD-4D71-94B9-F9FCB5EB6D91
Toate avantajele acestui extraordinar sistem de izolatie se datoreaza celulozei si modului cum este ea produsa si tratata. Fibrele de celuloza se obtin din reciclarea hirtiei in mori electrice de hirtie, rezultind un material ecologic care inglobeaza un consum de energie redus pentru a fi obtinut, fata de materia-lele traditionale.
Caracteristicile de calitate ale celulozei sunt: structura de fibra, densitatea mare, capacitatea de absorbtie a umiditatii si faptul ca este impregnata cu saruri borice importiva rozatoarelor, insectelor si mucegaiului, siguranta impotriva degradarii si rezistenta la foc. Ghemotocul cu fibrele lungi convinge printr-un coeficient extrem de scazut de conductivitate termica si siguranta la tasare, chiar si in cazul unei densitati crescute de termoizolare. Solutia de izolatie cu celuloza ofera valoarea cea mai buna de izolatie pe timpul iernii, precum si o rezistenta ridicata la caldura pe timpul verii, de 5 ori mai buna decat polistirenul, si de 8 ori mai buna decat vata minerala!

APLICAREA

Acest sistem de izolatie cu celuloza, fiind un produs 100% natural si reciclabil, este folosit atat pentru izolatii termice cat si pentru izolatii fonice.
Metoda de aplicare este mecanizata cu ajutorul unor instalatii pneumatice, cu reglaje complexe pentru obtinerea unor densitati si debite diferite, care pulverizeaza fibrele de celuloza de la masina de tran-sport, pe un furtun pina la etajul sau mansarda unde se face izolatia. Metoda este similara cu turnarea betonului cu ajutorul pompelor de beton, in ambele cazuri se obtine o precizie marita , o punere in opera a materialului omogena si continua, si nu in ultimul rind timpi de executie mult diminuati. Fibrele de celuloza adera perfect la suprafata pe care au fost aplicate, formind un strat continuu, fara fisuri, goluri, crapaturi si fara sa se deterioreze in timp sub actiunea factorilor externi sau a greutatii proprii.
Se poate folosi pe toate suprafetele, se aplica fara mai multe straturi si fara a necesita manipularea materialelor de izolatie acolo unde se aplica. Tehnicile de aplicare includ: umplerea libera, suflarea deschisa, cu furtunul, cu duze, cu lanseta si pulverizarea. Exista o solutie pentru fiecare necesitate, in functie de ceea ce se izoleaza si conditiile de la fata locului. Izolarea intre grinzi se face usor si fara complicatii prin umplere libera, cea mai usoara si ieftina metoda de a obtine o izolatie etans la tavane si podele este suflarea directa (aplicare ideala pentru izolarea mansardelor), umplerea cavitatilor si izolatia intre capriori se face prin suflarea cu furtunul sau cu duza, umpland toate spatiile goale cu densitatea dorita.

DE CE CELULOZA ?

CELE MAI BUNE VALORI DE TERMOIZOLARE
Celuloza nu se caracterizeaza numai printr-o conductibilitate de caldura scazuta. Este cunoscut faptul ca, daca izolatia este buna in punctul ei cel mai slab, atunci este vorba de o izolatie de calitate. Cu ajutorul izolatiei cu celuloza pot fi umplute cele mai inguste spatii si fisuri, astfel incat se obtine o saltea de izolatie fara rosturi, continua, fara piederi de caldura.
PROTECTIE EXCELENTA IMPOTRIV ARSITEI
Capacitatea mare de inmagazinare a izolatiei din celuloza permite o penetrare vizibil intarziata a caldurii solare. Chiar si spatiile din mansarda / podul casei raman racoroase pana noaptea tarziu, puteti dormi linistiti.
REGLAREA UMIDITATII
Izolatia din celuloza este capabila sa preia umiditatea prin fibrele sale fara pierderea valorii de izolare si sa o redea in mod uniform. Capacitatea deosebita de inmagazinare a umiditatii are efect de reglare climatica a spatiului. Luate in ansamblu, caracteristicile naturale ale fibrelor din celuloza in combinatie cu tehnologia de suflare indeplinesc cele mai ridicate cerinte referitoare la climatul spatiului de locuit si la economisirea energiei.
PROTECTIE FONICA RIDICATA
Izolatia din celuloza aplicata etans si fara rosturi este si in acest domeniu deosebit de avantajoasa. In cazul unor verificari comparative au fost masurate valori antifonice mai bune cu pana la 7 DB la peretii intermediari fata de saltelele obisnuite din fibre.
PROTECTIE IGNIFUGA RIDICATA
Izolatia din celuloza se impune tot mai mult si in cazul protectiei ignifuge fata de materialele de izolatie obisnuite. Avand o clasa EN de B1, izolatia de celuloza a primit cele mai bune aprecieri pentru materiale de izolatie ignifuge.
Izolatia din celuloza nu arde. Se carbonizeaza doar stratul exterior.
PROTEJAREA MEDIULUI INCONJURATOR
Este binecunoscut faptul ca printr-o buna izolatie se economiseste nu numai energia necesara incalzirii dar se protejeaza si mediul inconjurator. Si in cadrul productiei izolatia din celuloza este imbatabila din punct de vedere ecologic. Comparativ cu alte materiale de izolatie, cum ar fi polistirenul sau fibrele de sticla, se consuma mult mai putina energie prima in cadrul procesului de productie.
Comparativ cu polistirenul, el consuma o sesime si comparativ cu fibrele de sticla o treime.
ECONOMICA LA PRELUCRARE
Fara discontinuitati
Un material pentru toate domeniile de aplicare si grosimile de izolatie
Nu este necesar un montaj din mai multe straturi
Prelucrare rapida
Nu ridica probleme de depozitare
Se elimina transportul materialelor pe santier

Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!