IZOLATII CU FIBRE DE LEMN
stacks_image_F37A9EA6-4814-42E9-878E-1B9C6E359AA6

TERMOSISTEM EXTERIOR

Panourile din microfibre lemnoase sunt obtinute din chipsuri de lemn omogenizate cu rasini naturale si parafina. Amestecul obtinut se lamineaza (similar cu obtinerea tablei in laminoare) si apoi placile astfel obtinute se usuca in cuptoare speciale la regimuri de temperatura strict controlate. Tot acest proces ii ofera placii din microfibre lemnnoase proprietati remarcabile duritate - similara cu cea a OSB-ului izolare termica si fonica - similare cu vata minerala nu metin pe suprafata lor condensul - similar cu o folie anticondens permeabiliate la vapori - structurile raman respirabile, fara umiditate acumula-ta si implicit mucegai. Practic placarea cu panouri din microfibre lemnoase inlocuieste aplicarea a trei placari succesive: STRAT SUPORT (OSB, lemn, etc) + STRAT IZOLATIE TERMICA (polistiren, vata minerala, etc) + FOLIE ANTICONDENS
ANVELOPARE EXTERIOARA
Placile din microfibre se monteaza direct pe elementele ce alcatuiesc peretii exterioari ai constructiei cu ajutorul diblurilor speciale, sau pe structura din lemn sau otel in cazul in care se doreste obtinerea unei fatade ventilate.
Variante finisaj pe lateralul exterior al structurilor:
plasa fibra de sticla + tencuiala + vopsea decorativa
rigle verticale pentru utilizarea elementelor de finisaj de tip placare, sau siding.
placare cu alte materiale - piatra de rau, etc.
ASTEREALA
Se folooseste pentru realizarea asterelii doar la acoperisurile care au o panta mai mare de 20º. Placile din microfibre se monteaza direct pe capriorii acoperisului, peste alte izolatii termice, fara ventilatie, cu ajutorul cuielor sau a holtzsurubu-rilor, reducand in acest fel cantitatea de material care se foloseste in realizarea acestora.
Variante finisaj pe zona de invelitoare:
rigle si invelitoare fara a mai fi necesara folia anticondens. placile sunt termoizolante si nu formeaza condensul pe suprafata lor
Se poate circula direct pe placile de 25 mm grosime.

TERMOSISTEM INTERIOR

ANVELOPARE INTERIOARA
In cazul placarii interioare trebuie retinut ca fiecare placa echivaleaza ca performante cu cele doua placari de interior uzitate in mod frevent:
placarea cu materialul de termo si fonoizolatie + placarea cu stratul de finisaj.
Variante finisaj pe lateralul interior al structurilor:
Montaj direct pe zona care urmeaza sa fie finisata - zid caramida, beton, panouri OSB, etc. In aceasta situatie montajul se face cu ajutorul adezivilor siliconici /sau poliuretanici care se aplica pe spatele placilor microfibre.
Montajul pe o structura de montaj.
In aceasta situatie se realizeaza o structura de montaj (ca si in cazul montarii gips cartonului), care poate fi si din sipci de lemn de 5 x 2,5 cm, nu numai din profilele de otel.
Sipcile se monteaza din 60 in 60 de cm pentru pereti si din 30 in 30 de centimetri pentru tavane, placile din microfibre urmand sa fie prinse cu suruburi autofiletante gen "negrese". Placile se pot chituii si finisa ca si placile de gips carton. Ele pot fi, de asemenea, folosite ca elemente de sprijin pentru straturi de izolaţie termică.
ZONE SUBPARDOSEALA
Se folosec cu succes sub parchetul laminat si stratificat, obtinand astfel o izolare termica si fonica intr-o zona in care disconfortul termic si fonic este foarte mare.

AVANTAJELE UTILIZARII PANOURILOR DIN MICROFIBRE LEMNOASE

sunt produse 100 % ecologice
utilizate atat la interior cat si la exterior
duritate similara cu cea a OSB-ului
creşte rigiditatea constructiilor
izolator termic bun - elimina intr-o proportie de 80% puntile termice.
izolator fonic bun
absorbtia de apa la 2 h - 30,6 %
datorita parafinei din componenta lemnului, poate rezista pina la 70% umiditate relativa
nu metin pe suprafata lor condensul - similar cu o folie anticondens
permeabiliate la vapori - structurile raman respirabile,
se elimina complet aparitia mucegaiului a condensului in structura caselor
au performante net superioare materialelor traditionale;
sint usor de instalat datorita dimensiunilor accesibile
se taie cu un cutter sau fierastrau mecanic.
prinderea foarte usoara in comparatie cu alte materiale de placare: cuie, holtzsuruburi, dibluri, "negrese", suruburi autoforante.

Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!